Rite van de Baarmoeder

Tijdens deze ceremonie ontvang je de Rite van de Baarmoeder, een bijzondere, helende rite voor je vrouwelijkheid. De Rite is bedoeld voor alle vrouwen, jong of oud, of je nu wel of geen baarmoeder hebt. Het gaat over de waarheid dat je je ook kunt ontwikkelen in vreugde en plezier, dat je krachtig bent. Het is een ceremonie waarbij je met een groep vrouwen bij elkaar komt en met elkaar deelt wat je relatie is met geboorte, je baarmoeder (ook als je die niet (meer) hebt) en alles wat daarmee te maken heeft. Ook krijg je een ritueel aangereikt om los te laten wat je los wilt laten, en om te verwelkomen wat je wilt integreren in je leven, want:
 
“De baarmoeder is geen plek om pijn en angst in te bewaren
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven”
 
Met deze woorden wordt tijdens de ceremonie de Rite van de Baarmoeder aan je doorgegeven. De ceremonie is een fijne, warme ervaring en kan wonderbaarlijke gevolgen hebben op je leven en de harmonie van je vrouwelijkheid.
De Rite van de Baarmoeder heeft zijn oorsprong in Chili, waar een vrouw, Marcela Lobos, via een droom een levensveranderend inzicht kreeg. Zij droomde dat ze zwanger was van een dode baby. In eerste instantie was niet duidelijk voor haar wat de bedoeling van deze droom was. Later kwam zij tot het inzicht, dat de dode baby symbool stond voor de angst en de pijn die ze met zich meedroeg als gevolg van het leven in een land met een gewelddadig bewind, dat met name ook zwaar was voor vrouwen.

Na een aantal jaar onder begeleiding te hebben gewerkt van voorouderlijke vrouwelijke sjamanen in de jungle bossen van Chili en Peru, heeft zij als eerste de Rite van de Baarmoeder ontvangen. Hierbij heeft zij de angst en de pijn losgelaten uit haar baarmoeder en de volgende wijsheid meegekregen om door te geven aan zoveel mogelijk vrouwen in de wereld:

“De baarmoeder is geen plek om pijn en angst in te bewaren
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven”

In 2019 geef ik in elk geval op de volgende data de Rite van de Baarmoeder door:

16 februari 2019, 13:00 tot 16:00 (vol)
18 mei 2019 (volle maan), 13:00 tot 16:00

Locatie: Utrecht, zie contact.

Je kunt je inschrijven door me te mailen op tbezema@tjeebee.nl.

De kosten zijn 45 euro als je voor de eerste keer komt en 25 euro als je voor de tweede keer bij mij komt.

Na afloop krijg je alle informatie die je nodig hebt om zelf de rite door te geven, wanneer dat iets is wat je wilt. Je kunt ook een aantal keer voor jezelf komen, om te helen en de boodschap van de rite in je hele wezen te voelen:

“De baarmoeder is geen plek om pijn en angst in te bewaren
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven”

Lees desgewenst meer over het ontstaan en de ceremonie zelf op theriteofthewomb.com.